Hakkında

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 1986'da Anadolu'da çağdaş anlamda, Atatürk ilkelerinin ışığında Çoksesli Klasik Batı Müziği Eğitimi ile Sahne Sanatları Eğitimi verecek donanımlı bir Devlet Konservatuvarı kurma düşüncesiyle doğmuştur. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü; Cumhuriyetin temel ilkeleri doğrultusunda çoksesli müzik eğitimini kazandırmayı, sanatçı yetiştirmeyi, klasik müzik eğitimini yaygınlaştırmayı ve ülkemizde müzik bilimleri alanındaki araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Sahne Sanatları Bölümü ise çağdaş yöntemlerle donanmış oyuncu, sanatçı gençler yetiştirmeyi, Türkiye ve dünyada tiyatro ve opera alanında bilimsel araştırmalara katkıda bulunmayı temel amaçları arasında görmektedir. Çalgı Yapım Bölümü ise Yaylı Çalgılar Yapımı Anasanat Dalı programında eğitim vermektedir. Amaç, ülkemizde çalgı yapımının aynı zamanda bir sanat ve uzmanlık alanı olarak yaygınlaştırılmasıdır. Devlet Konservatuvarı, kısa sürede bünyesinden bir üniversite tiyatrosu (Tiyatro Anadolu), bir senfoni orkestrası (Gençlik Orkestrası), öğretim elemanlarından oluşan Yaylı Çalgılar Oda Orkestrası yaratmıştır.