Hakkında

Güzel Sanatlar Fakültesi; 1983'te Uygulamalı Güzel Sanatlar Yüksekokulu olarak kurulmuş, 1985-1986 öğretim yılında Grafik ve Seramik bölümleriyle eğitime başlamış ve 1992'de Güzel Sanatlar Fakültesine dönüştürülmüştür. Fakülte bugün, Grafik, Seramik,Cam, Çizgi Film (Animasyon), Heykel, Resim, Baskı Sanatları ve Temel Eğitim bölümleriyle, Sanat ve Tasarım alanında eğitim vermektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi, Üniversite, Kent ve Ülkenin gereksinim ve koşullarıyla uyumlu, ulusal ve uluslararası düzeyde tanımlanabilen bir sanat eğitimi hedefleyerek öğrencilerin özgür, özgün ve yaratıcı anlatım olanaklarıyla kendilerini tanımlayıp ifade edebilecekleri bir anlayışla eğitim verirken çok disiplinli bir çalışma ortamını da desteklemektedir. Sanat, tasarım ve uygulama bütünlüğünde nitelikli mezunlar yetiştirmek ilkesini benimseyen Fakültenin tüm bölümlerine ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır.